REKLAMA

OTAZNIKY hotnews

PRÁVĚ VYSÍLÁME – SLEDUJTE ŽIVĚ TELEVIZNÍ STANICI i-Vysočina.cz – INFORMUJEME O VŠEM  

PRÁVĚ VYSÍLÁME – SLEDUJTE ŽIVĚ TELEVIZNÍ STANICI i-Vysočina.cz – INFORMUJEME O VŠEM  

silnicari_zimaSérie nehod se zraněním jejich účastníků postihla v sobotu v rozmezí čtyřiceti minut Pelhřimovsko. Sanitky odvezly mezi osmou a devátou ráno do nemocnic posádky automobilů, jejichž řidiči havarovali u Zajíčkova a Ondřejova.

"U Zajíčkova havarovalo jedno vozidlo, jen o deset kilometrů dál u Ondřejova se srazila dvě auta," řekl dispečer. U obou nehod zasahují záchranáři a policisté, kteří kolize vyšetřují a zároveň řídí dopravu. "Silnice tvořící jižní výpadovky z Pelhřimova byly proto dopoledne průjezdné jen jedním pruhem," řekla mluvčí hasičů kraje Vysočina Petra Musilová

Nejmenší následky bude mít zřejmě nehoda, při které řidič osobního auta sjel u Bácovic u Pelhřimova do příkopu - podle prvních informací si havárie zranění posádky vozu nevyžádala.

REKLAMA

Příčinami nehod byl podle předběžných zjištění nesprávný způsob jízdy řidičů na namrzlých vozovkách.

Dva zraněné měla i ranní nehoda u Vesců na Třebíčsku. Záchranáři odsud odvezli dvě osoby. Varování před náledím přitom platí i nadále, na Vysočině totiž přes noc napadl sněhový poprašek, který kvůli teplotám lehce pod nulou namrzá. "Minima v Jihlavě byla -0,9 stupně v pěti centimetrech nad zemí," potvrdil amatérský meteorolog z Jihlavy Petr Janoušek.

zdroj: MEDIAFAX

REKLAMA